Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den třetí – středa 2. února 2011 - Venezuela, Bariňas

 

redoma_de_punto_fresco_barinas.jpg

Den třetí – středa 2. února 2011

do konce expedice zbývá 34 dní!

VENEZUELA - Bariňas

 

Ve městečku Bariňas jsme nocovali ve skromném hotýlku, kde byla koupelna s jednou vlažnou vodou a proleženou postelí a hlučnou klimatizací – zde je důležitá voda, aby bylo možné smýt celodenní navrstvený pot s prachem. Ráno jsme měli několikahodinovou ztrátu způsobenou tím, že řidiči nakládali zavazadla na střešní nosiče společně s potravinami pro celou skupinu na 2 dny, takže odjíždíme na asi 5 hodin cesty nejdříve po rozbité asfaltce a potom ještě rozbitější cestě v oblacích prachu do safari Los Papajos. Je to vlastně oáza se studnou a vystavěnýma jurtami, kde jediné možné spaní v takových tkaných pověšených dekách jako u nás jsou houpací sítě. No uvidíme jak nadcházející jednu snad i 2 noci budeme v tom spát. Spíme v kruhové jurtě o průměru asi 8 metrů kde je zavěšeno 8 sítových lůžek.

 

venezuela--safari----krokodyl3.jpgDnes nás čeká to, co žádný z nás ještě nezažil - pravé jihoamerické safari. Jsme zcela uvnitř zcela rovné jihoamerické savany na všechny strany v nedohlednu žádný kopeček jen rovina kde se pase skot, koně, osli a dál vůbec nic – nikdo z nás netuší, že jsme velice blízko jednoho z mnoha přítoků slavné Amazonky. Po vynikajícím obědě se vydáváme 2 džípy na tuto dobrodružnou akci – pravou jihoamerickou safari. venezuela--safari----anakonda.jpgNejdříve se dostaneme asi 5 metrů dlouhé anakondě ženského pohlaví, která byla již poraněna jedním kajmanem. Místní chlapík ji skokem chytil za hlavu a po dlouhou dobu tento škrtič byl znehybněn tak, aby bylo možné jej fotografovat a filmovat. Další zastávka byla až u meandrujícího toku - jednoho snad z tisíců přítoků Amazonky.

 

venezuela--safari----clenove-expedice-na-lodi.jpgNasedli jsme do člunů a viděli opravdu neskutečné - snad stovku druhů ptáků od papouškovitých, čápovitých až po plameňáky, ale viděli jsme snad stovky kapibary-jsou to největší hlodavci na světě, ale snad mnohem víc kajmanů.venezuela--safari---krokodyl.jpg Po této řece jsme projížděli množství zátok, vedle kolem našich člunů plavili se říční delfíni, ale málokdo měl to štěstí je vyfotografovat. Celkem 3 piraně s velmi ostrými zoubky byly uloveny a do zabitých nasunuli kus větve a všude přítomni dravci jedné ze skupiny sokolovitých z hladiny řeky střemhlav zasekli pirani svými drápy a odnesli ji ke své hostině.

 

 

Večeře v našem dočasném táboře byla rýže a pečené kuřata ve šťávě, džus z místního ovoce a tamní pivo a i kořalka z našich zásob. Za zmínku stojí i to, že v džípu jsme 4 účastníci expedice hráli karty-slovenskou podobu sedmy - i když jsem známý hráč, skoro celou pro mě složitou hru zcela nepochopil a proto se moje vítězství moc nekonalo.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Venezuela - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 32
Celkem: 3044158
Měsíc: 37979
Den: 1856