Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den šestý – sobota 5. února 2011 - Kolumbie, Bogota

 

p2060061bogota2.jpg

Den šestý – sobota 5. února 2011

do konce expedice zbývá 31 dní!

KOLUMBIE

 

Počasí: teplo venku uvnitř autobusu ledovo a to jsme tam seděli od hranic Kolumbie do Bogoty

Časové pásmo: + 5,5 hodiny   

Přeprava: autobus

 

„ Krok   za   krokem „

Máme za sebou první dlouhý předlouhý přejezd do hlavního města Kolumbie, které se nazývá Bogota. Když porovnávám hlavní město Venezuely a Kolumbie je to zcela odlišné - Caracas bylo město starodávně velice zvláštně vybudované na ohromném kopci a jen poslední p2060063bogota3.jpgdobou se provádí výstavba mrakodrapů a luxusnějších budov, ale i rodinných domků. Bogota je 8 milionové město na pohled hezčí, ale i zde lze najít nepořádek, chaos v dopravě je větší, ale také žebráky. Jak jsem již se zmínil, nemůžeme se zde dívat našimi oči, protože nelze srovnávat mentalitu, historii apod.

 

Protože jsem velice dlouho nebyl na internetu, chci se jen zmínit, že dosud zdraví všech účastníků je dobré, že víc než že bychom se zahřáli, strávili jsme mnoho času v klimatizovaném, leč přelidněném prostředí. Bogota nás přivítala dost zvláštně. V autobusu vzhledem k nepříliš kvalitním silnicím a horskému prostředí And jedné účastnici expedice se nechtěně podařilo pádem rozbít skleněné dveře mezi řidičem a cestujícími a na autobusovém terminálu nám nechtěli vydat ze zavazadlového prostoru zavazadla a dlouho toto řešila policie a dosud mě není známo výsledek. Nicméně jsme zavazadla dostali a další problém byl v přepravě taxíky na hotel. Zde to je zařízené tak, že dispečink vydá bumášku pro zaplacení, ale některým taxikářům se toto příliš nelíbilo a odmítli nás svést, nicméně jsme byli převezeni, ale i taxikář, protože mu nebylo zaplaceno víc, odmítl z kufru taxíku vydat naše zavazadla a opět toto řešila policie a dopadlo to dobře - nicméně tyto momenty dokáží lidi pohněvat a ubrat z času, který se dá prožít i jinak. Hotel  Dann, Avenída 19, kde jsme ubytováni je pěkný, jsme ubytováni v 13 patře. 2947548-dann_norte_hotel-bogota.jpgTěšíme se na koupel i odpočinek, protože se jen málokdo v autobuse se vyspal, já se těším, že nebudu muset sedět ve strašné zimě - skoro každý z nás má rýmu a kašel. Pozdravujeme všechny, kdo nás sleduje a nemůže se dočkat, je to jiný svět a všem nám to dává pořádně zabrat. Již jsem se zmínil, že mám potíže s fotopřístrojem Olympus - již přestal fotit úplně, snad se mě podaří poslat nějakou tu fotku, protože mám potíž i se snižováním fotek a nevím, jestli fotky projdou přes internet.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Denny - Šíří se rychle

Zdravím Vás. Letos koluje po internetu zajímavá možnost přivýdělku, jak pro ženy, tak pro pány... Já si takto přivydělávám již od ledna a je to až neuvěřitelné. Do práce chodit sice nepřestanu, nicméně když to jde, tak jsem vděčná za každé přilepšení. A tohle všechno znám z www.CervenaCerna.cz

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 57
Celkem: 3016758
Měsíc: 10579
Den: 1959