Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dvacátý sedmý - sobota 26. února 2011 - ARGENTINA, Buenos Aires

img_3149.jpg

Den dvacátý sedmý – sobota 26. února 2011

do konce expedice zbývá 10 dní
ARGENTINA, Buenos Aires  
Počasí: slunečno, teplo
Čas. pásmo: - 5 hodin
Přeprava: dlouhá cesta patrovým autobusem, v Buenos Aires taxi, metro
 
„ Krok   za   krokem „
 
 
Přijeli jsme po 15 hodinách jízdy z Mendozy do Buenos Aires pohodlném patrovém autobusem téměř bez zastávek, pouze byly 3 na nástup a výstup lidí, autobus jel rychlostí jakou se zde jezdí tzn. 90 – 100 km/hod, naprosto rovné silnice, večerní krajina byla známá Argentinská pampa - kolem silnice plůtky za nimi polosuchá zemina s občasnými travinami keříky, ale zřejmě tato pampa uživí pasoucí se skot, v noci autobus údajně přijel k vážné dopravní nehodě se zraněním několika lidí, ale já jsem právě spal a o této nehodě jsem jen slyšel. Spaní v jedoucím autobusu není jednoduché, i když sedadla jsou pohodlnější, ale stále se jen sedí a když na dvousedadle sedí 2 osoby toho místa na spaní a pro pohyb zas tolik není, ale není to naše první jízda, takže jsme si už trošku zvykli. Ráno, když proti nám vysvitlo slunce, neboť jedeme celých 1200 km jen jediným východním směrem se přece jen krajina změnila a to tak, že lány polí kolem silnice se obdělávají zemědělským způsobem a i ty pastviny jsou krásně zelené. Pěstuje se hlavně kukuřice. Po 9 hodině ranní dojíždíme do hlavního města Argentiny 17 milionové metropole Buenos Aires.
 
324_img_0804.jpgHotel je umístěn blízko centra u kongresu, odtud jsme jeli historickým metrem se starými vozy z roku 1930 k presidentskému paláci a bazilice. Presidentský palác jsem měl možnost z části asi z jedné třetiny osobně projít, viděli jsme luxusní jednací místnosti a sály, měl jsem štěstí, že jsem se přimotal k španělsky mluvící uzavřené skupině, něco málo z této krásy jsem nafilmoval. Přišla další skupina cestovatelů a ještě po poledni se dostaví další. Program na odpoledne všude vzhledem k velikosti skupiny byl také rozdílný a večer část půjde do divadla na Argentinské tango, část na fotbalový zápas nejvyšší fotbalové argentinské ligy.
 
 
Vizitky účastníků naší Expedice Jižní Amerika 2011
 
 
Jaro Gruber má 65 roků, je důchodce, pracoval jako technik v VSŽ Košice, jeho záliby jsou turistika, lyžování, miluje Tatry Vysoké i Nízké, rád čte romány a rád pracuje na zahrádce, cestuje společně s kamarádem a spolupracovníkem z VSŽ, také z Košic Štefanem Skubakem, který je o 3 roky mladší, nemá vyhraněné koníčky, má rád prostě naprosto všechno, tady fotografuje.

Dalším účastníkem je lékař, gynekolog Dušan Dzuriak, před necelým měsícem zde ve Venezuele oslavoval 62 narozeniny, svoji praxi lékaře vykonával v Popradu a nyní posiluje skupinu lékařů v ČR v Nemocnici Prachatice a.s., kde zastává funkci primáře oddělení. Mám problém napsat, že jeho koníčkem je jeho zaměstnání, ale proč také ne, je velmi kamarádský, tam kde se něco děje tam je, náruživě fotografuje a naprosto vše, vůbec nevím kolik tisíc fotek už vyfotil, ale jinak miluje myslivost, sportuje, hraje tenis, lyžuje, velmi rád cestuje a poznává všechno nové, ale co jsem napsal o Dušanovi, to platí prakticky na každého, kdo se zúčastňuje tak náročné celé expedice přes 10 států Latinské Ameriky.

 

Náhledy fotografií ze složky Argentina - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marek - Ahoj Luďo a Jarko

pročetl jsem si co jste projeli a tiše závidím. Těším se na fotky, snad po tom co tě Luďo opustil Olympus nějaké budou. Doufám, že jste zdraví a v pořádku.
Ve Vyškově je stále mrazivo až na poslední dva dny.
Marek T. Vyškov

PS: jo vyřizuji pozdrav i od mých rodičů Pepy a Lidky

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 56
Celkem: 3018170
Měsíc: 11991
Den: 2643