Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dvacátý čtvrtý - středa 23. února 2011 - CHILE, Santiago de Chile

brona-006.jpg

Den dvacátý čtvrtý – středa 23. února 2011

do konce expedice zbývá 13 dní
 CHILE – Santiago de Chile
Počasí: teplé bez oblačnosti              
Čas. pásmo: - 5 hodin
Přeprava: autobus, taxík
 
„Krok za krokem“
 
 
269_p2180515.jpgOd včerejšího dne v 11,30 hod. jedeme autobusem, celková porce kilometrů je cca 1600, autobusy stejně jako v Evropě jezdí maximálně 100 km/hod. a to jen po rovině, v kopcích, zatáčkách, přes vesnice a města se průměrná rychlost snižuje, takže jsme přijeli do hlavního města před 10 hodinou ranní. Autobus má na této dlouhé cestě několik zastávek na to, aby cestující se mohli protáhnout, jít na toaletu, nebo si koupit nějaké pití a jídlo. Pouze za téměř 24 hodin jsme dostali malý sáček s džusem a skládanku a to 2x jinak přepravní společnost nic při takové dlouhé cestě nedává. Z terminálu autobusového v Santiagu jsme jeli taxíky do středu města a po ubytování a osprchování odpoledne jdeme do města.
 
Náš průvodce Michal hovořil o minulosti i současnosti Chile, že finančně je 310_img_0736.jpgasi po Brazílii na tom nejlépe, má nesmírné nerostné bohatství, zejména měď a vlastně předevčírem jsme jeli vedle hlubinného dolu, kde asi před půl rokem uvízli chilští horníci a po dlouhé době byli šťastně z hloubky asi 1 kilometr zachráněni - tuto záchranu sledoval celý svět. Dále hovořil o Velikonočním ostrově, kde je zatím vztyčeno asi 50 soch, územně po pacifické válce tento ostrov je přičleněn k Chile, i když je od pevniny vzdálen 3 600 km, hovořil také o Alliendem, Pablem Nerudou ale také o Pinochetovi.
 
Byli jsme na vyhlídce nad městem, dokonce jsme asi viděli požár, který chile-20--20santiago-20de-20chile.jpgvycházel ze západní části města, viděli jsme vysoké Andy, které budeme překračovat v zítřejší jízdě autobusem. Hlavní náměstí není až tak kolosální jak by se na hlavní město slušelo, jedním ze skvostů je tamní katedrála. Pěkný je i prezidentský palác, ochranka a hlavně jízdní ochranka. Celé toto poznání by nebylo úplné, kdybychom nepojedli nějaký ten lamí steak, ano byl velice dobrý.
 
 

Náhledy fotografií ze složky Chile - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Franta - Sledujem Tě!

Nazdar Luďo,
sakra chlape, jak to tak sleduju, tak se v té emerice pěkně flákáš. To sou samý narozeniny, pivo, stejky, koupání, chrápání v autobusech, takticky zničenej foťák aby si nemusel fotit, no prostě nestačím se divit!
Jediný štěstí máš, že alespoň něco napíšeš a je to dokonce ke čtení :-) a fotky na stránkách jsou přímo parádní, tož Ti to flákání se budiž odpuštěno.
Pozdravuje Tě také Kateřina a oba Ti zááááááávidíííííme :-))
Těšíme se na reálný pokec a ukázku nějakých artefaktů, nejlépe vyhrabaných někde na poušti a nebo z Makču Pikču.
Měj se

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 24
Celkem: 3044528
Měsíc: 38307
Den: 1927