Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den druhý – úterý 1. února 2011 - Caracas, Venezuela

Hotel Avila: tennis courts, Caracas to left and El Avila rising to right

Den druhý – úterý 1. února 2011

do konce expedice zbývá 35 dní a celkem 5 týdnů !
VENEZUELA

Počasí: jsme v horách, ale v tropickém pásmu, přes den kolem 25oC, večer a v noci chladněji. Časové pásmo: + 5,5 hodiny       

„ Fakta a postřehy „ 

Venezuela – co asi neuvidíme!

mimořádně fascinujícími přírodními pozoruhodnostmi a zázraky přírody jsou vodopády. K mnohým z nich lze přiřadit nějaký superlativ a každý z nich je jinak krásný. Ne každý je ale přístupný běžnému turistovi. Nejnavštěvovanější jsou Niagarské vodopády, i když zdaleka nejsou nejvyšší. Co do počtu návštěvníků jim nemůže konkurovat leckterá světově známá atrakce či významné kulturní centrum.

vystrizek-2.jpg

Celé dopoledne jsme ubytováni ve čtyřhvězdičkovém hotelu AVILA na okraji hlavního města pod stejnojmenném kopci, který se ční až do výšky cca 2.200 m.nm.Je to okraj města s nemocnicemi, hoteli Sant Bernandio. Hotel je zasazen do krásného parku, dostatečně střežený a tím i bezpečný. Ubytování je velice hezké dvoulůžkové pokoje s koupelnou, šatnou i místností s hotelovým sejfem se starodávným nábytkem. Tento trend zcela určitě nebude stálý, ubytování bude mnohem skromnější, mnohdy bez snídaně a vícelůžkovými pokoji. Budeme rádi, když se budeme moci vykoupat a odpočinout.

Hotel Avila: Eingang und Garten

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Katka Grmelová - Jarmila

Přeji všechno nejlepší k svátečku. My jsme nachystaní na lyžák a prezentace dnes dopadly výborně. Zdravím a sleduju stále vaše kroky.

Pavel Král - Pozdrav z Doubravice nad Svitavou

Ahoj Luďku.
Vstřebávej co nejvíce krásných zážitků, ať se s námi o ně můžeš podělit. Já se zrovna prokousávám přípravami na výstavu minerálů svého syna, venku obleva a za hodinu oddávám.
Měj se fajn a posílej další zprávy. Pavel

Zdeněk Kovář - Zdravím velkého CESTOVATELE

Ahoj Luďku!Tak už se touláš po Jižní Americe!!!Hlavně koukej dobře pod nohy,protože teď máš hlavu v oblacích,tak ať nezakopneš!!!Jinak ti to moc a moc přeju krásné zážitky a pořádně si to užij!!!Zdeněk

Katka Grmelová - Vyškov

Moc zdravíme z Vyškova a myslíme na Vás. U nás tak kolem -10°C. Tak celkem závidím teplíčko. Jinak vše O.K.

Luďa Hartl - Re: Vyškov

Odepisuji já, Jaruš spí, nechci ji budit, včerejšek byl pro nás všechny moc náročný a asi to bude i nadále, vyřídím jí tento pozdrav, Luďa

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 57
Celkem: 3018320
Měsíc: 12141
Den: 2650