Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den devátý – úterý 8. února 2011 - Ekvádor

 

p2090072.jpg

 

Den devátý – úterý 8. února 2011

do konce expedice zbývá 28 dní, tj. 4 týdny

Ekvádor  

Počasí:  celou noc pršelo, někdy i silně                                                                            

Časové pásmo: + 6 hodin   

Přeprava: autobusem asi 5 hodin z Quita do Baňas – lázeňské středisko

                 

„ Krok   za   krokem „

Včerejší večer v Ouitu byl procházka za deště městem, kávička či pivíčko v nádherné kavárně s hezkým rozhledem, ovšem s61_img_9636.jpg mizernou obsluhou, my jsme asi v 8 hod. večer odjeli taxíkem do hotelu, ostatní šli vychutnat večeři a tanec do jiného zařízení, někteří se dostali do hotelu před půlnocí a někteří ještě později.

V noci na dnešek Quitu pršelo ráno po snídani jsme odjeli autobusem do lázeňského městečka Baňas přes Andy, vlastně z výšky 2800 m.n.m. jsme sjeli do výšky asi 1500 m.n.m.. Městečko je malebné a je branou do již amazonského pralesa - Amazonie. I tady drobně pršelo.

Jak je to v Ekvádoru se sopkami?

Nad Quitem je sopka ne příliš vyhaslá PICHINCHA, nad Baňosem, kde právě jsme je sopka  TUNGURAHUA,tungurahua_desde_patate.jpg Celkem v Ekvádoru je 8 sopek z nichž nejvyšší činná je CHIMBORAZO a zde je jedna ohromná zvláštnost- totiž Mont Everest, který je vysoký 8 848 m.n.m není nejvyšší z pozice vzdálenosti od středu naší Země, nejvyšší je právě CHIMBORAZO vzhledem ke zploštění našeho Globusu – Země. A ještě je zde v Ekvádoru jedna ze sopek, která hrozí výbuchem a to je COTOPAXI.

 

Po příjezdu do Baňas jsme se ubytovali v hotýlku pod sopkou, která je stejně jako ostatní pohoří And v oblacích, tedy viditelnost není příznivá, prohlédli jsme si městečko a vodopád s veřejnými lázněmi, zatím nejlepší menu oběd jsme měli právě zde - za 2,5 USD bylo kuře  s rýží a hranolky, velice dobrá polévka a limonáda. Také jsme ochutnali za 60 centů ovocný mix- zmrzlina na špejli. Součástí tohoto ubytování je i návštěva termálního i obyčejného koupaliště a je možnost využít i masáže lávovými kameny, tradiční masáž apod.

64_img_9644.jpg

 

p2090074.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Ekvádor - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 7
Celkem: 3006200
Měsíc: 21
Den: 21