Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den devatenáctý - pátek 18. února 2011 - BOLIVIE

266_p2170514.jpg

Den devatenáctý – pátek 18. února 2011

do konce expedice zbývá 18 dní,  máme polovinu za sebou a už ne celou před sebou
BOLÍVIE
Počasí: oblačno, déšť, velká nadmořská výška                   
Čas. pásmo: + 5 hodin

 

„ Krok   za   krokem „
 
 
264_img_0589.jpgDnes celý den jsme v La Paz, celý den prší a dnes jak jsem již se zmínil je poněkud zvláštní, totiž každý si tentokrát může dělat do chce. Vrátím se ke včerejšímu večeru asi polovina účastníků, převážně mladšího věku se zúčastnili diskotéky v místním rockovém klubu právě při výročí, takže všichni dostali na památku odznak. Prostředí, hudba ale hlavně místní a účastníci naší expedice klub rozdováděli tak, že někteří zde zůstali až téměř do rána, k tomuto přispělo i to, že jeden člen – třetí Čech Luboš z Roudnice nad Labem, který ponechal všechny věci v restauraci poskytl nějaký ten alkohol jak byl šťastný z nálezu toho svého nejcennějšího, ještě však ztratil svetr, ale i ten se mu druhý den vrátil .
 
A k tomuto Lubošovi je zde ještě jedna podstatná zmínka – totiž jako jediný ve sněhu a dešti přejel „cestu smrti“, která měří asi 63 km, byl na kost promrzlý a ani nitka na něm nezůstala suchá. Má však mimořádný zážitek, natočili mu z cesty video, ale protože svoje boty zcela zničil, musel si zakoupit nové včetně ostatního oblečení. Zajímavé je i to, že do expedice nastoupil až v Limě a už má tolik zážitků- ztrát a opětovné nalezení, ale také velké otlaky z pěší túry na Machu Picchu a zpět ( asi 40 km pěšky a 1,5 km převýšení). Před touto aktivitou klobouk smekáme.
Někteří na vlastní pěst vyrazili na kole sjezdem „ cestu smrti „, někteří se vydali mikrobusem odpoledne k překonání osobních výškových rekordů na zasněžený vrcholek blízko La Paz, který je ve výšce 5 350 mnm, Robo jak slíbil šel vyzkoušet jak se sportuje při nedostatku kyslíku ve výšce 4 000 mnm, a ostatní odpočívali, nakupovali. Místní dopravci a nespokojení bolívijští občané protestovali, ale jejich stávka, asi nebyla tak velká a důležitá, aby něco změnila a jak byla očekávaná. Odpoledne i když jsme byli snad 200 metrů od hlavního náměstí po stávce nebylo památky.
 
 
Nákupy v tomto městě- to je paráda, neskutečné množství zboží v dobré268_p2170510.jpg cenové relaci a většina účastníků právě zde nakoupili dárky, oblečení i potraviny na další cestu, většina účastníků expedice s pobytem zde v Bolívii byli spokojeni. Zítra brzy ráno odjíždíme z La Paz a z Bolívie směrem do Chile a mnohem do nižších poloh. Snad ujedeme dešti, který nás provází po několik dnů, ale vůbec nenarušuje průběh naší expediční cesty.
 

Náhledy fotografií ze složky Bolívie - Expedice Jižní Amerika 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 46
Celkem: 3018263
Měsíc: 12084
Den: 2645