Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den sedmnáctý sobota 12. září 2009

Obrazek

17. den -  12. září  2009  sobota   -  do konce zbývá  15  dnů

 

Jak už jsem psal 7. září ve vlaku do Lhasy si Jirka Křivánek nedopatřením vymazal dosavadní nafocené fotky na digitálním foťáku a předevčírem Mirek Šafařík na počítači vrátil již z SD karty 350 fotek zpět a Jirka štěstím za zachráněných fotek ožil natolik, Obrazekže dnes se dal na kuchařské umění v místní kuchyni uvařit večeři pro všechny ostatní. Jirka původně chtěl uvařit guláš z yaka, ale na celém tržišti nenašel sladkou papriku, takže bude úplně něco jiného - přírodní yačí čufty (medailonky) s hlívou ustřičnou a zeleninou na místní orientálním koření s brambory. Tato slavnostní večeře je na počest zachráněných fotek, ale také na oslavu 1 roku narození synka našeho guru Honzy Košťála.

 

ObrazekSpolečně s Arnoštem jsme byli na tržišti vybírat poslední dárkové zboží a byli jsme jako doprovod Pepovi Rasochovi, kterému jsme dopomohli k nákupu zlatého koníka vykládaného možná i drahokamy na krásném podstavci. Tento koník je v pořadí asi pátý, ale zato perfektní a uložený v dárkové kazetě.         

 

V pátek odpoledne skupinka vyrazila k pochodu do hor společně s 3 domorodci - průvodci. ObrazekTento den skupinka urazila asi 11 km a rozbalila svoje stany k přespání. Od klášteru s nimi šli i 4 psi, kteří spící skupině ve stanech skoro nikoho nenechaly spát. Ráno v 8.30 hodin si skupina připila na zdraví ročního synka Honzy Košťála. Poté vrcholová skupinka již bez některých členů vyrazila a dosáhla sedla Lasar La ve výšce 5.300 m.nm. Občas padaly krupky a slabý déšť, ale putujícím to vůbec nevadilo.

        

Poté se skupinka vrátila ke stanům a klášteru stejnou cestou. Protože svítilo sluníčko všichni se pěkně opálili. ObrazekVečer, když se skupinka sice unavená, nicméně šťastná v hotelu společně s ostatními zúčastnili slavnostní asi první a poslední společné večeře. Jídlo bylo velice chutné a Jirka by si zasloužil řád zlaté vařečky - a navíc není po zdravotní stránce úplně fit, je nachlazen, má rýmu a kašle.

 

 
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 35
Celkem: 3047433
Měsíc: 40717
Den: 2858