Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dvacátý čtvrtý sobota 19. září 2009

Obrazek

 

 

24. den -  19. září  2009  sobota  - do konce zbývá  8 dnů

 

ObrazekDnes většina z nás brzy ráno vstávala a odjeli jsme na letiště a letěli jsme za asi 130 USD vyhlídkou na nejvyšší hřbet Himalájí s obrátkou kolem Mont Everestu - všichni jsme měli možnost si na chvíli sednout do pilotní kabiny. ObrazekMěli jsme opět štěstí, počasí příkladné a viditelnost výborné. Let trval 55 minut a kromě letenky jsme obdrželi i osvědčení o provedení letu nad Himalajemi.

 

 

 

 

 

 

 

ObrazekVe městě Kátmandu jsme navštívili největší buddhistickou stupu na světě, kolem ní je tisíce obchůdků a stánků nabízejících cokoli. Poté jsme odešli na nejposvátnější místo města – spalovací gáty Pašupa tinach, prošli jsme nejen mystická místa oslavující mužské i ženské přirození, ale byli jsme svědky upalování mrtvol na dřevech vedle řeky,Obrazek která za několik desítek kilometrů už zde je notně znečištěná.

 

Odpolední program byl završen přímo ve středu města, navštívili jsme bývalý královský palác, palác živé bohyně Kumari, která je od roku 2004 a za nedlouho asi svůj úřad musí opustit - nesmí být poskvrěna krví. Vychází do města jen při šesti největších svátcích v roce, dále jsme si prohlédli hinduistické svatyně a budovy, všude je plno prodávajících  i kupujících- prostě naprosto jiná mentalita jako v Číně či Tibetu.Obrazek

 

Večer jsme zakončili opět večeří s pitím piva a co zítřejší program - opět se rozdělujeme - jedni pojedou sjíždět řeku raftem a ostatní budou shlížet památky a život pulzujícího milionového hlavního města Nepálu.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Mount Everest, Himaláje - letecká vyhlídka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 37
Celkem: 3056924
Měsíc: 45140
Den: 2544