Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEW YORK - DEN ŠESTÝ

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou

historické pirátské plachetnice z 18. století

„La Grace“, což znamená - „Půvabná“

DEN ŠESTÝ - NEW YORK

img_8163.jpg

 

Sobota 28. dubna 2012 - 6.den, do konce zbývá 44 dní              New York – nalodění na La Grace za 2 dny

 
Včera jsme byli na Kolumbijské univerzitě, kde studoval jeho syn je to veliký komplex studoven a knihoven v části Bronxu tedy v zaostalé chudinské části New Yorku. Poté s Dášou Malcovou jsme navštívili velmi krásné „Američan Museum of Natural History“, které ve svých expozicích pojednává o nerostech, zvířatech, lidech z celého světa, kultuře, indiánské historii, vykopávkách, modelech kosterních pozůstatků dinosaurů, vodních živočichů, prostě přírodní směsice všeho zajímavého včetně vesmíru jednotlivých planet.
 img_8108.jpg
 
Zaujala mě právě výstavka nerostů od zlata počínajíc, přes diamanty a třeba meteority konče. Rozsah tohoto muzea je veliký a jistě jen neprohlédnutí je třeba více jak jeden den, a pro nastudování snad i měsíc, tak rozsáhlé je velikost jednotlivých expozic.
img_8125.jpg
Dnes jsme byli s našimi hostiteli Beňem a Dášou v restauraci na pizze, abychom zhodnotili dosavadní pobyt zde v tomto hekticky pulzujícím městě. Jsme s Jarkem moc rádi, že nám byl pobyt zde u nich umožněn, našli jsme také společnou řeč v otázkách, které nás zajímají i pobuřují. Také jsme se nasmáli k jakých nesmyslnostem zde ve Spojených státech dochází, které se pyšní jako nejbohatší stát na světě, ale zde i oni situaci nezvládají.

lagrace_logo.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 26
Celkem: 3044258
Měsíc: 38079
Den: 1889