Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEW YORK - DEN PÁTÝ

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou

historické pirátské plachetnice z 18. století

„La Grace“, což znamená - „Puvabná“

DEN PÁTÝ - NEW YORK

_mg_8094.jpg

 

 

Pátek 27. dubna 2012 - 5.den, do konce zbývá 45 dní
New York – nalodění na La Grace za 3 dny
 
Ano je pátek, od včerejšího dne se počasí zhoršilo, odpoledne a večer byl silný vítr a pršelo, nicméně dnes už neprší a snad to tak ještě nějaký den vydrží, alespoň do našeho odletu do Dominikánské republiky.
 
_mg_8098.jpg
Ještě včera Jarek koukal na svoje hodinky, které mimo jiné jak aktuální čas v místě, tak i jinde s časovým posunem ukazují nadmořskou výšku, barometr, aktuální teplotu, kompas a snad i jiné veličiny. Jarek předpovídal to hnusné počasí i v dalších dnech, možná se i zmýlil. Jsem rád, že takové multifunkční hodinky má, protože se zřejmě na lodi budou hodit, jednak budeme stále jistě sledovat počasí, ale tyto informace mohou být i jiným prospěšné.
 
img_8172.jpgŽe se umoudřilo počasí je důležité i proto, že Jarek spoustu času stráví focením, a následním zlepšováním jejich kvality a mlha, déšť, pochmurno bez svitu sluníčka mu jeho práci kazí a znepříjemňuje. Všechny fotky, které na těchto cestovatelských stránkách vlastně jsou jeho dílem a bude-li technicky to možné využijeme všech možností je včas odesílat, ale jak to bude na lodi při přeplavbě Atlantiku zatím nevíme. Zde pobyt v New Yorku je vlastně vstupní částí této hlavní akce. Dnes budeme poznávat další zajímavosti už ne sami s Jarkem Šlebodou, ale s našimi hostiteli Beněm Malcem a jeho ženou.
 
Protože uplynulé dva dny mě trápí křeč v lýtku, poznávání až do večerních hodin jsem zkrátil, ale o to víc jsem sledoval po obě odpoledne práci malíře Beňa na svých obrazech. Beňo Malec, je opravdu význačným současným slovenským malířem už třeba na internetu máte možnost se o něm a o jeho díle se dozvědět, kde jsou výrazné informace. A já hodnotím a cením si osobně tu mimořádnou možnost sledovat tak výrazného umělce – malíře při jeho práci v ateliéru, kde tento týden pobytu s Jarkem přebýváme.

lagrace_logo.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 37
Celkem: 3045855
Měsíc: 39368
Den: 2342