Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEW YORK - DEN ČTVRTÝ

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou

historické pirátské plachetnice z 18. století

„La Grace“, což znamená - „Půvabná“

DEN ČTVRTÝ - NEW YORK

img_7867.jpg

 

 

 

Čtvrtek 26. dubna 2012 - 4.den, do konce zbývá 46 dní

New York – nalodění na La Grace za 4 dny

Včera jsme byli na dalším celodenním výšlapu po městě vlastně po Manhattanu. Ve skutečnosti je to ostrov nejzvláštnější z asi 20 milionovém velkoměstě, kde jsou výškové budovy, park, Brooklyn, památník 9.září 2001, Wall Street, Brodway, Rockeferrell mrakodrap a nejvyšší mrakodrap Empire State Building, kde je možné vyjet do výšky cca 380 metrů a celých 106 pater. Tato výšková budova byla vystavěna v roce 1931 a ročně tuto budovu navštíví na 10 milionů lidí. Neméně navštěvované a známé památky jsou: Brooklyn most, různé kostely, luxusní prodejny, hotely a jiná a jiná lákadla. Většinu jsme navštívili a na mnohé se jen podívali, nicméně pouze z fotografií lze zachovat vzpomínky.

img_7925.jpg

 

Nejznámější památka v současné doby je památník na „dvojčata“ která 11.září 2001 byla zničena buď teroristy,nebo i vojenskou klikou USA, která hledala až údajně našla záminku pro pokračování boje s „neviditelným teroristou“. Ovšem co dělá New York velmi navštěvovaným městem světa je Socha Svobody. 

img_7938.jpgZa 10 US dolarů je možné odplout lodí k ostrovům Elis a Liberty a právě na ostrově Liberty je už 125 let umístěna socha, která je známá všem na celém Světě, je to socha Svobody, kterou navrhl a postavil Eiffel, je dutá, bronzová a v současné době se opravuje a tedy vnitřní prostor i vyhlídka je všem návštěvníkům zapovězena. Dnes bylo velmi větrno a zima, dokonce i viditelnost není až tak veliká, proto i pohledy na Manhattan nebude na fotkách až tak dobrý. Přeplněnost na všech památkách je veliká, třeba dnes když jsme jeli bez přestupu na jižní cíp Manhattanu, cesta trvá skoro hodinu metrem, zakoupení vstupenek na loď a čekání ve frontě další hodina, tedy i když hodlá člověk vidět co nejvíce, přesto se mu to nepodaří a musí poznávání takového města zvolit na minimálně jeden až 2 týdny a věnovat tomu minimálně 12 hodin denně.

lagrace_logo.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Atlantik La Grace 2012 - NEW YORK 2.část

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 31
Celkem: 3054187
Měsíc: 43640
Den: 2357