Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN TŘICÁTÝ SEDMÝ - LA GRACE – 29. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN třicátý sedmý – Přístav Horta, AZORY

_mg_8346.jpg

Úterý 29. května 2012 – 37.den, do konce zbývá 13 dní,
La Grace – Přístav Horta


Tady na moři v daném kolektivu lidí, kdy se nemění jejich složení a jsou neustále spolu, tak dlouhou dobu prý dochází k tzv. „ponorkové nemoci“. Jistě, všichni se všemi úplně a stále nekamarádí, utvořily se skupinky určené kapitánem – wachty a tyto musí navzájem spolupracovat, střídat se i odpočívat. Jsme zde směsice z Čech, Moravy, Slovenska i Německa a někdo dlouhodobě bydlí v zahraničí jako Mikuláš v Anglii a Michal v USA, kapitán Martin na ostrově Dominice a Martiniku, taktéž se dělíme podle věku od 19 let Jonáše po 63 let Oldy, ale zatím si navzájem vyhovujeme, musíme spolupracovat i snášet se jak posádka – kapitán, strojník, kuchař a lodník a dalších 11 kadetů, mezi které mám to štěstí, že patřím i já.
img_8484.jpg

Podle vyjádření kapitána Martina dnes ráno má La Grace připlout do přístavu Horta na Azorských ostrovech, což se také stalo v časných ranních hodinách. V přístavu na nás čekala „muflonek“ Iva, která společně s asi 6 novými kadety nastoupila na palubu La Grace.

Dnes opouští loď Jirka Tlustoš, Petr Soukup, Jaro Šleboda z Kežmaroku a Luďa Hartl, zítra dále Roman Lahoda a Michal Novák a touto informací končí trošku předčasně povídání, které jistě všechny z nás obohatilo o obrovské množství osobních zážitků.

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 54
Celkem: 3015693
Měsíc: 9514
Den: 1343