Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN TŘICÁTÝ OSMÝ - LA GRACE – 30. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN třicátý osmý – AZORSKÉ OSTROVY

____mg_8380.jpg

Středa 30. května 2012 – 38.den, do konce zbývalo 12 dní,
La Grace – Azorské ostrovy


Středa 30. května 2012 – 38. den, do konce by zbývalo ještě 12 dní, ale zde pro tyto stránky je to bráno jako poslední den plavby Atlantickým oceánem - alespoň jeho vetší části.

Včera a dnes i v dalších dnech tohoto týdne se pokusíme zajistit dopravu naší čtveřice do České republiky a na Slovensko. Tímto konstatováním svoje zápisky končím. Upluli jsme od 29.4. do včerejška téměř 3 000 námořních mil, což je více jak 5 000 km po Atlantiku, který prokázal, že plutí východním směrem je složité, a velmi těžké.

_mg_8349.jpg


Z mého osobního hlediska nebyl sice splněn můj cíl a záměr celého přeplutí Atlantiku, nicméně i ty získané zkušenosti, zážitky po přeplutí celkových dvou třetin Atlantiku jsou velmi cenné, zajímavé na které člověk bude velmi dlouho vzpomínat.

Jsem rád, že jsem něco nového zažil a to, že se svezl historickou plachetnicí mnohému se i z osobního hlediska přiučil, získal další přátele a kamarády do nepohody.
 


Atlantiku, ty nezkrotný vodní živle, odebral jsi nám mnoho sil, strádání, ale obohatil jsi nás o mnoho zkušeností, poznatků a budu na tebe velmi vzpomínat a mám tě moc rád !
 

lagrace_logo.jpg


 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aničce Pláteníkové od Luďi Hartla - Re: poděkování

Milá Aničko na 9 roků jsi moc šikovná, že se zajímáš o takové cestování, moc jsi mě potěšila i proto, že ve stejném Tvém stáří mám vnučku Klárku a druhá nejstarší vnučka se jmenuje také Anička- přeji Ti ve škole i doma moc úspěchů, krásné známky a záliby. Děkuji Ti Luďa Hartl

Filip Nádeníček, Praha 3 - pěkné, pěkné, pěkné

Dobrý den spisovateli, vlastně cestovateli a dobrodruhu na zemi či na moři!

Necestuji, nemám peníze, nejsem jazykově vybaven, při čtení těchto cestopisů si myslím, že bych stejně takové dobrodružství nebyl schopen zvládnout jak finančně, tak časově, také nemám žádné zkušenosti. Vy to píšete ( cestopisy) takovou lehkostí, přehledností s nábojem, že nelze jinak než číst postupně krok za krokem, den po dni a já vlastně si to představuji dokonce barvitě, že vlastně mě stačí jen číst a představovat si a jsem celkem spokojený a vlastně cestuji s Vámi. Moc Vám děkuji za nádherné psaní a ještě lepší výběr fotek, každá z nich má obrovskou výpravnou hodnotu. Budu se těšit na další cestopisy, které uskutečníte- je třeba když někdo zajímavě poznává naši Zeměkouli, aby to nenechal si pro sebe a seznámil ostatní, která nejsou schopni toto sami provést. Díky, díky, díky
Filip.

Luďa Hartl - Re: pěkné, pěkné, pěkné

Vážený pane Filipe Nádeníčku, jsem potěšen za slova díků, také jsem rád, že cestopisy - jejich psaní se Vám líbí a také fotky, které mají obrovskou výpravnou hodnotu jak píšete. Od roku 2011 je jejich autorem Jarek Šleboda z Kežmarku a jemu patří dík za spolupráci v těchto mých stránkách.
Pane Nádeníčku za Váš příspěvek také děkuji a ať i Vy prožijete podobná dobrodružství. S pozdravem Luďa Hartl

Jirka z Jedovnic - Hezký, fakt

Dobré počtení, hezký fotky opravdu fakt dobré. Žádná statistika, ale sourodý příběh. Byli jste připoutání při wachtě na palubě? A co vesty? - viz. muž přes palubu. Neplánujete účast na Rajbas Kotlík v Blansku (listopad 2012) nebo podobné akci? Určitě by to bylo zajímavé - Himaláje, Čína, Jižní Amerika, La Grace ???

Jirka z Jedovnic - dodatek - Hezký, fakt

Jo, a moc hezký a přehledný stránky :)

Luda Hartl - Re: dodatek - Hezký, fakt

Moc děkuji Jirko z Jedovnic za hodnocení mých stránek Jirko, je zřejmé, že jsi cestovatel i se zkušenostmi jachtingu či mořeplavby. Velmi bych ocenil, když mi odepíšeš na můj email : ludahartl@seznam.cz včetně adresy, budu rád, když se zkontaktujeme a pohovoříme

Franz - Fakt bomba!!!

Luďo,
je to prďák !!! Dočetl jsem do konce a teď budu čekat jak to bylo dál :-)
A taky že se stavíš a podrobnosti povíš osobně.
Tož honem dom z téch Azor.

Luďa Hartl - Re: Fakt bomba!!!

Franzi, možná tuším kdo jsi, ale nejsem si jistý, je přece třeba uvádět příjmení, nevím jestli to byl "prďák", ale náročné to bylo dost. Už několik dnů jsem doma z Azor. Luďa

Franz - Re: Re: Fakt bomba!!!

No je to možný? Tak já čekám kdy se dostal dom a von už se fláká ve Valchově. Tož se stav u jednoho, do kol zblblýho, personálisty .-)
Franz



 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 37
Celkem: 3056045
Měsíc: 44611
Den: 2369