Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN TŘICÁTÝ - LA GRACE – 22. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN třicátý – Poslední brambory

 

img_8505.jpg

 

 

Úterý 22. května 2012 – 30.den, do konce zbývá 20 dní,
La Grace – Poslední brambory


Je ráno, ležím na své posteli, dívám se otevřenými dveřmi na střední palubu, všude klid, jen sleduji u kormidla Michala Nováka, jak pozoruje plachty, občas koukne na GPS a kompas a lehce otáčí kormidlem, vedle něj stojí Pepa Oškera v modrácích a přebírá od něho kormidlo, aby pokračoval v řízení našeho plavidla, slyším šumění moře a nárazy na příď lodi, sluníčko vychází, začíná den a jeho režie bude se zřejmě opakovat jako dny které nám při přeplavbě již uplynuly.

Pepa Oškera je veliký odborník na jachting, má za sebou mnoho plaveb po moři, je asi nejlepší z nás. Podílel se na stavbě několika námořních lodí ať už na Viktorii, která přeplavala za pět roků od r. 1999 – 2004 zeměkouli a také několikrát Atlantik, ale podílel se i na stavbě této lodi La Grace v Egyptě. Povahově je nesmírně klidný a vyrovnaný člověk.

_mg_8498.jpg


Ráno fouká slabý vítr, kolem lodi se prohánějí čtyři delfíni, Michal Novák je pohotově natočil na foťák a hned mi je ukazuje. Je chladno, zvláště v noci, včera jsme poprvé večeřeli v podpalubí, jedli jsme poslední brambory a smažený salám a dokonce jsme dostali malé slepovací sušenky. Potraviny ve skladu jsou ve většině pryč, jsou vidět už všechna děla z paluby, která byla uložena právě pod hromadou potravin, ale to bylo před více jak třemi týdny.

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 48
Celkem: 3018046
Měsíc: 11867
Den: 2610