Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN SEDMNÁCTÝ - LA GRACE – 9. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN sedmnáctý – Lodní orchestr

_mg_8417.jpg

Středa 9. května 2012 - 17.den, do konce zbývá 33 dní
La Grace – Lodní orchestr
 
Zde na palubě je mnoho velmi zručných a šikovných lidí, nejen podle toho, co dokážou v civilu vyrábět, nebo čím se zabývat. Je zde také několik hudebníků - asi 3 poměrně slušně ovládají kytaru, lodní kuchař umí skvěle na fujaru a vždy při snídani, obědu a večeři toto oznamuje perfektní skladbou. Ale kuchař ovládá i hru na dvě zobcové flétny, Michal Novák si na loď přinesl tzv. kapesní trumpetu, na kterou se dá hrát jako na obyčejnou trumpetu a on umí opravdu zatroubit a barvu zvuku dokáže měnit dusítkem, vedle soused na posteli Petr Soukup hraje na lesní roh, ale dokázal zahrát myslivecké halali i na tuto kapesní trubku, minimálně několik jistě by dokázalo zabubnovat na asi 3 bubny různé velikosti, Jonáš také umí hrát na různé nástroje a několik jich má i s sebou- prostě i zde by bylo utvořit palubní orchestr docela slušné úrovně. Včera odpoledne kuchař Ivo vytáhl všechny bubny na přední kajutu a hrál a hrál a byla to perfektní show.
img_8463.jpg
S Jarkem Šlebodou již máme za sebou jednu třetinu celkového pobytu a to počínaje odletem z domova a pobytem v New Yorku a také již máme třetinu plánované cesty z Dominikánské republiky do Azor podle časového plánu přeplutí, ale ve skutečnosti zcela určitě nemáme její poměrnou třetinu vzdálenosti odplutou. Všichni jsme zvědavi, kdy vlastně na Azory doplujeme a s jakou časovou ztrátou – všechno závisí na příznivosti směru a síly větru. Pro nás je důležité připlout, ale co budou dělat další lidi na Azorech, když tam včas nepřiplujeme a kdy se zase dostaneme do Gibraltaru?

Dnes jsem mluvil s naším kapitánem Martinem, který říkal, že máme asi co do vzdálenosti ujetou jednu čtvrtinu do Azor a asi do Azor časově nám zbývají 2 třetiny, co se týče doby. Jestli tento odhad lze brát za bernou minci, nepřiplujeme do Azor v plánovaném čase 24. května, ale nejdříve 27. května, ale spíš ještě později - no to se všechno uvidí, jaký odhad má kapitán.

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Franz - Sláva konečně nějaké zprávy

Tak jsme se dočkali, konečně plno zpráv a fotek.
Perfektní, nádherné, parádní.
Sakra, zase závidím :-)

Dík
F

 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 60
Celkem: 3058235
Měsíc: 45986
Den: 3022