Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEN DVACÁTÝ ŠESTÝ - LA GRACE – 18. KVĚTNA 2012

Proplutí Atlantiku z Ameriky do Evropy nádhernou replikou
historické pirátské plachetnice z 18. století
„La Grace“, což znamená - „Půvabná“
DEN dvacátý šestý – Gaskety

img_8494.jpg

Pátek 18. května 2012 – 26.den, do konce zbývá 24 dní,
La Grace – Gaskety
 



Ještě tedy nejsme za polovinou našich cestovatelských dní, to už víme, že bude veliká ztráta dní oproti plánovanému připlutí na Azory a do Gibraltaru. Jsme alespoň rádi, že nemáme koupenou a zaplacenou letenku domů, která by jistě propadla. Vlastně ani ještě netušíme, jak budeme z Gibraltaru se dopravovat domů. Stále je ve hře možnost, že Jarek Šleboda se pokusí oslovit a zajistit příjezd mikrobusu z Kežmaroku a asi 7 účastníků této plavby se tímto způsobem přepravila domů. Ale jak tato varianta dopadne, o tom si můžeme každý nechat zdát.

img_8460.jpgNaše loď La Grace po roce a půl používání má poměrně výrazné potíže s udržováním laků, hlavně venku a vnější obšívky – nátěr venkovní lodi na kterou působí mořská voda, rozesycháním beden na palubách, praskání lan v lanoví i vnitřní vybavení včetně sociálního zařízení, co se zdá být velmi neporušené jsou plachty, jsou velmi pevné, tyto byly vyrobeny v Polsku.

 

I dnes foukal jen slabý vítr a tradičně jsme jej nedokázali plně využít, plujeme snad 3 uzle za hodinu a zbývá nám do Azor stále 1 250 NM a stejná vzdálenost je pak i do Gibraltaru. Je slunečno, ale hlásí bouřku, takže 4 hoši zkoušeli gasketovat – ručně smotávat plachtu, aby ve vichru nekladla veliký odpor. Potíže  jsou i v navázání satelitního telefonního hovoru zde z plavidla do Evropy. Včera chtěl Jarek Šleboda volat na jeho cestovatelské promítání do Kežmaroku, ale hovor byl přerušen, protože tento satelitní telefon neměl kredit. Co přinesou další dny, to se uvidí.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z přeplavby ATLANTIKU - La Grace 2012

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 59
Celkem: 3015549
Měsíc: 9370
Den: 1281